loader

Hydrolized Collagen Nedir? Faydaları Nelerdir?

Hydrolized Collagen Nedir? Faydaları Nelerdir?

Hydrolized Collagen Nedir? Faydaları Nelerdir?

Hidrolize Kolojen

  • Kolajen bir protein türü olmakla beraber, insan vücudunda bulunan en yaygın protein türüdür. Vücudumuz, prolin, glisin, arginin ve hidroksiprolin amino asitlerini kullanarak doğal olarak kolajen üretir. Tendonlarımızda ve bağlarımızda, cildimizde ve kemiklerimizde, kaslarımızda ve kan damarlarımızda kolojen üretilmektedir. Vücudumuzun temel işlevlerini sürdürmesine yardımcı olmada önemli bir rol oynamaktadır.
  • Peki ya faydaları nelerdir?
  • Hızlı Emilir: Hidrolize kollajen tozu temel amino asitlere bölündüğünden, vücut için son derece kullanılabilir ekstre halindedir. Vücut tarafından hızla emilebilmektedir.
  • Sindirimi Kolaydır: Jelatinde veya geleneksel protein tozlarında bulunan daha büyük protein molekülleri, vücudun sindirmesi için daha zordur. Kullanılmadan önce daha fazla enerjiye ve daha fazla sindirim enzimine ihtiyaç duyarlar. Hidrolize kollajen peptitler, kolay sindirim ve absorpsiyona izin vermek için hidroliz işlemi sırasında parçalanarak vücudumuzun kullanacağı şekle getirilmiştir.
  • Tatsız + Kokusuzdur: Kolajen tamamen hidrolize edildiğinde, kullanımı çok yönlüdür. Sıcak veya soğuk herhangi bir şeyde, hatta suda, tadı veya kokusu olmadan çözünebilmektedir. Bu, hidrolize kolajen peptitleri en sevdiğiniz tariflerden herhangi birinde kullanmak için mükemmel hale getirir.
  • Cilt Sağlığını İyileştirebilir: Bazı çalışmalar Kollajen peptidleri almanın hem doku hem de elastikiyet açısından cildi iyileştirebileceğini tespit etmiştir. Yaşlandıkça, doğal üretimimiz yavaşladığından cildimiz daha az kolajene erişebilir. Kolajen peptitlerle vücudumuzu takviye etmek hem cilt onarımını hem de yenilenmeyi desteklemeye yardımcı olur, bu da cilt yaşlanmasıyla ilgili sorunları büyük ölçüde düzeltecektir!
  • Saç Sağlığını İyileştirebilir: Saçımız, vücudumuzun çeşitli amino asitlerin bir kombinasyonundan oluştuğu keratin olarak bilinen bir proteinden oluşur. Kolajen, keratinin önemli bir bileşeni olan prolin amino asit açısından muhteşem zengindir! Birçok kullanıcı saç uzaması ve saç sağlığında bir iyileşme gördüğünü bildirmiştir. 
  • Tırnak Sağlığını İyileştirebilir: Kolajen peptitleri takviye eden kişiler, genellikle daha uzun süren ve kırılma olasılığı daha düşük olan daha kalın, daha güçlü tırnakları araştırmalarda belirtmişlerdir.
  • Bağırsak Sağlığını İyileştirebilir: IBS, sızdıran bağırsak veya SIBO gibi sindirim sorunlarıyla mücadele ediyorsanız, hidrolize kollajen tozu sizlere yardımcı olabilir. Emilim için minimum sindirim çabasıyla, kollajen peptitler bağırsağın içini kaplayan hücrelerin yeniden inşası için mükemmel bir besin kaynağıdır.
  • Eklem Sağlığını İyileştirebilir: Kolajen peptitler, yaşlandıkça eklem kıkırdağının korunmasına yardımcı olabilir. Artan araştırmalara dayanarak, kolajenin eklem ağrılarının rahatlattığı tespit edilmiştir. 
  • Kas Sağlığını İyileştirebilir: Kaslarımızın onarılması ve yeniden inşa edilmesi için proteine ​​ihtiyaç duyduğu yaygın bir bilgidir. Kolajen peptitler, piyasadaki biyolojik olarak en uygun tamamlayıcı protein formudur. Araştırmalar, kollajen tüketmenin kas sağlığını destekleyebileceğini gösteriyor.
  • Kilo Kaybına Yardımcı Olabilir : Kolajen peptitler bir diyet proteini formudur. Dengeli beslenmenin bir parçası olarak protein kaynakları tüketmek tokluk hissi sağlamanıza yardımcı olabilir.