loader

Neden Bitkisel Sabun Kullanılmalı?

Neden Bitkisel Sabun Kullanılmalı?

Neden Bitkisel Sabun Kullanılmalı?

Neden Bitkisel Sabun Kullanmalıyım sorusunun en güzel cevabı günlük hayatımızda karşımıza çıkmaktadır. Sabunlar, günlük temizlik ihtiyacımızın vazgeçilmez unsurudur. Ellerimizin her gün, neredeyse her saat dakika buluştuğu sabunların uygun kalitede ve doğallıkta olmadığı takdirde cildimize önemli derecede zarar vermesi olasıdır. Dolayısıyla sabun tercih ederken başta Ph dengesi olmak üzere içeriğinde bulunan maddelerin doğallığına bakmak cildimize olan zararı en aza indirecektir. Doğal sabunlar içerisinde kostik baz, yağ asidi ve doğal aromatik esans haricinde başka bir ürün bulundurmazlar. Bu sayede doğal ve organik yapıları korunan sabunların içerisinde az da olsa renklendirici ve nemlendirici bulunabilir. Sabunların en önemli özelliği olan Ph seviyesinin 4.5-5.5 arasında olması, insan cildinin asidik karakterine en uygun olanıdır.

Çağımızda kimyasal maddeler bir hayli çoğalmıştır. Bu kimyasal maddelerin sağlığımıza verdiği ciddi zararlar,  insanların Neden Bitkisel Sabun Kullanmalıyım sorusuna karşı bilinçlenmesine ve artık söz konusu bu maddelerden uzaklaşılmasına neden olmuştur. Doğada bin bir çeşit bulunan bitkiler, insan sağlığına faydalı ve hastalıkların tedavisinde kullanılır hale getirilmiştir. Örneğin sarı kantaron, çay ağacı, biberiye ve limon kabuğu sabunları sivilce problemi olanlara iyi gelmektedir. Bir diğer örnek ise ayak mantarı oluşumunu engelleyen kükürt sabunu, biberiye ve çay ağacı sabunları yine doğal sabunlar arasında yer almaktadır. Zeytinyağı özlü sabunlar ise içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde cilde ve saça çok iyi gelmektedir. Aleo vera bitkisinin iyileştirici etkisi de herkes tarafından bilinen bir gerçektir.

Birçok araştırma sonucu faydası saymakla bitmeyen doğada bulunan birçok bitkinin kozmetik ve temizlik sektörüne girmesi de kaçınılmazdı. Neden Bitkisel Sabun Kullanmalıyım sorusuna cevaben bir önceki paragrafta verilen örnekler, kullanım alanlarının sadece bir kısmı idi. Daha çok örneklendirmenin de mümkün olduğu bitkiler, Naturava firmasının cilt bakım ürünlerinin de içeriğinde sıkça yer almıştır. Farklı özlerle hazırlanan ve içeriğinde hiçbir zararlı maddeye yer verilmeyen bitkisel sabunlarımız, saç, yüz ve cilt bakımlarında rahatlıkla kullanabileceğiniz temizlik ürünleridir. Bu sayede ihtiyaca göre kullanım sağlandığında daha sağlıklı sonuçlar elde etmek de kaçınılmazdır. Ancak dikkat etmek gerekir ki sabunları her ne kadar kolayca üzerinde bakteri bulundurmasalar da sağlıklı koşullarda saklanması da elzemdir.