Kayısı Çekirdeği Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kayısı Çekirdeği Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kayısı Çekirdeği Yağı

  • Kayısı çekirdekleri görünüm olarak küçük bir bademle benzerdir. Taze kayısı çekirdekleri beyazdır. Deri kuruduğunda açık kahverengi olur.
  • Mısır'da insanlar, "dokka" olarak bilinen geleneksel bir atıştırmalık yapmak için kişniş tohumunu öğütülmüş kayısı çekirdeğiyle karıştırmaktadır.
  • Bazı üreticiler kayısı çekirdeğini gıda, kozmetik ve ilaç sektöründe kullanmaktadır.
  • Başlıca faydaları şu şekildedir:
  • Kayısı yağı hafiftir ve cildin doğal olarak üretilen sebum yağına benzediği için kolayca emilir. Kayısı yağı cilt tonunu iyileştirmeye, cildin yumuşaklığını ve parlaklığını korumaya yardımcı olur.
  • Kayısı yağı ayrıca doğal olarak E Vitamini bakımından zengindir, bu da hücrelerin serbest radikallere zarar vermesini engellemeye yardımcı olarak cildin elastikiyetini ve berraklığını koruma kabiliyetini artırarak daha parlak bir cildi destekler. 
  • Kayısı yağı hafiftir ve cildi hızlı bir şekilde yumuşak ve pürüzsüz hale getirir (bunun nedeni A Vitamini içeriğidir); cildin derinliklerine nüfuz eder ve uzun süreli nemlendirme sağlar.