loader

Buğday Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Buğday Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Buğday Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Buğday Yağı

  • Buğday tohumu, esasen bütün mahsulün filizlendiği tohumların embriyosudur. Özgün besin değerini kaybeden rafine taneden farklı olarak, tohum kısmı, çekirdeklerin presleme ve ekstraksiyon işlemleriyle elde edilen yağda tutulan büyük miktarda sağlıklı bileşik rezervleri içerir.
  • Allah’ın harika bir hediyesi olan buğday tohumu yağı, besin elementlerinin hazinesidir. E, A, D, K vitaminleri ve potasyum, çinko ve demir gibi mineraller açısından doğal olarak zengin olmasının yanı sıra önemli miktarda sağlıklı yağ, bitki proteinleri ve lifleri içerir.
  • Buğday tohumu yağı, metabolizmayı ve lipid parçalanmasını, vücutta emilimi düzenleyen muazzam miktarlarda omega 3 yağ asidi barındırır. Bu, kan dolaşımındaki kötü LDL kolesterolü düşürürken iyi HDL kolesterolü yükseltmeye yardımcı olur ve böylece kalp krizi ve diğer ilişkili rahatsızlıklar riskini en aza indirir.
  • Bir antrenmandan önce günde bir kez buğday tohumu yağı takviyesi almak, fiziksel aktivitelerdeki performansı büyük ölçüde artırır. 
  • Buğday tohumu yağı gerçekten de cilt sağlığı için bir iksirdir. Eser mineral çinkonun yanı sıra avantajlı antioksidanlarla dolu olan bu ürün, kuruluğu, akneyi, koyu lekeleri, yara izlerini etkili bir şekilde tedavi eder ve egzama için mükemmel bir organik ilaçtır. 
  • Buğday tohumu yağı, dikkate değer D vitamini kütlelerinin yanı sıra çok sayıda anti-enflamatuar komplekslerden oluşur. Bunlar, sinir sistemi işleyişini yükseltmek için sinerji içinde çalışır, ayrıca anksiyeteyi, depresyonu, gerginliği azaltır ve anında stresten kurtulmanızı sağlar.