loader

El Yapımı Sabunda Kullanılan Malzemeler

El Yapımı Sabunda Kullanılan Malzemeler

El Yapımı Sabunda Kullanılan Malzemeler

El Yapımı Sabunda Kullanılan Malzemeler

Sabun genel de asidik ve bazik ürünlerin kimyasal işlemler sonucu ile oluşturulan bir tuz çeşididir. Sabun yapımın da yağ asidi ve alkali maddeler kullanılmaktadır. Bu yüzden piyasa da bulunan tüm sabunlar faydalı değildir. İçerisin de kimyasal madde içeren sabun çeşitleri cildinize zarar verir. Organik ve tamamen doğal ürünlerden elde edilen sabunlar kullanılmalıdır. Sabun üreticileri birçok renkte ve birçok değişik kokuda sabun üretmektedirler ancak bu sabunların üretiminde doğal değil yapay yollardan kimyasal maddeler sayesinde oluşturulan ürünler kullanılır.

Sabunların çeşitleri kullanım amaçlarına göre değişiklik gösterebilir. Kullanılan kimyasallardan dolayı uzun veya kısa vadeli kullanımlar da bazı sabunlar insan sağlığına zarar verebilir. Cildinizin temizliğini sağlamak için kullandığınız sabunlar zaman içinde cildinizde sivilce oluşumuna veya cilt tahrişi gibi sağlık sorunlarına sebep olabilir.
Marketlerde veya mağazalarda doğal sabun diye satılan tüm sabunlar tercih edilmemelidir. Doğal sabun olarak adlandırılan sabunlar tercih edilirken çok dikkatli olunması gerekmektedir. Tercihinizi yaparken sabunun içerisinde kimyasal maddelerin bulunmadığına emin olun. Fabrikasyon sabunlar içerisinde bulunan yoğun kimyasal maddelerden dolayı cilde zararlı olabilmektedir. Bu yüzden el yapımı sabunlar tercih edilmelidir. 

Tüm cilt problemlerinize ve egzama, sedef, mantar gibi sağlık sorunlarınıza uygun olarak el yapımı doğal sabunlar bulabilirsiniz. Doğal sabunlar; tamamen doğa da organik olarak bulunan bitkilerden ve bu bitkilerin yağlarından elde edilen ürünlerdir.
Ham maddesi yağ ve alkali olan sabunların içeriğinde sabunun kalitesini arttırmak amacıyla çoğu sabun firması tarafından çeşitli kimyasallar, renklendirici maddeler ve sabun esansları kullanmaktadır. Ancak biz ürettiğimiz tüm sabunlar da kimyasal maddelerden ve yapay renklendiriciler den uzak durup tamamen doğal ürünlerden renk ve koku elde etmekteyiz. Ürünlerimizde zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, kakao yağı gibi kullanım amacına göre bitkisel yağlar kullanılır. Ürünlerimiz de alkali olarak potasyum hidroksit ve sodyum hidroksit gibi maddeler kullanılmamaktadır.

Sitemiz de bulunan diğer blog yazılarını inceleyerek doğal ve el yapımı sabunlar hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.