loader

Balmumu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Balmumu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Balmumu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Balmumu

  • Yeryüzündeki canlıların, özellikle arıların en harika yapıları yapabilmesi gerçekten muazzamdır. Örneğin bal peteğini ele alalım. Böyle bir yapının günlük yaşam için birçok kullanım ve fayda sağlayan bir şey üretmesi çok şaşırtıcı ve bir o kadar mucizevidir.
  • Bu harika madde, işçi bal arılarından ve bal peteğinden elde edilir ve genellikle kolesterolü düşürmek, ağrıyı hafifletmek için kullanılır. Aynı zamanda şişlik ve iltihaplanma için de kullanılabilmektedir.  Oldukça faydalı olan Manuka balı da dahil olmak üzere farklı ham bal formlarının üretilmesine yardımcı olur.
  • Başlıca faydaları şu şekildedir:
  • Balmumu, birçok cilt rahatsızlığı için mükemmel bir seçimdir. Bebek dermatiti, sedef hastalığı ve egzama tedavisinde bal, balmumu ve zeytinyağı karışımı faydalı olduğu tespit edilmiştir.
  • Balmumu kullanmak cildi nemlendirmenin harika bir yoludur, genellikle cilt bakım ürünlerinde bulunur. Nemi hapsedebildiği için sert, kuru veya çatlamış cildin korunmasına ve onarılmasına yardımcı olabilir. 
  • 2013 yılında, Kore İç Hastalıkları Dergisi, bal peteğinde bulunan alkolleri ve antioksidan etkilerinin karaciğeri korumaya yardımcı olup olmadığını araştıran bir çalışma yayınladı. Araştırmacılar, yağlı karaciğer hastalığı olan kişilerde güvenliği ve etkinliği değerlendirmek için balmumu alkol karışımı kullanarak çalışmayı gerçekleştirdiler. Çalışma, 24 haftalık bir süre boyunca yürütüldü ve karaciğer fonksiyonunu normalleştirmeye, yağlı karaciğer semptomlarını iyileştirmeye yardımcı olduğunu tespit ettiler. 
  • Balmumu, sivilce için en iyi bilinen doğal ilaçlardan biridir. Güçlü antiseptik, iyileştirici ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir, özellikle A vitamini içerdiği için akne tedavisinde etkili kılar.