loader

Doğal El Yapımı Bebek Sabunu Faydaları

Doğal El Yapımı Bebek Sabunu Faydaları

Doğal El Yapımı Bebek Sabunu Faydaları

Bebeklerin cildi normal bir insanın cildine göre extra daha hassas ve ince bir yapıda olduğu için özel bir bakım gerektirmektedir.  Sabunların birçoğu asidik ve bazik maddelerin birleşimi ile oluştuğundan dolayı yapıları bebeklerin ciltlerinin pH seviyesini uygun değildir. Organik olmayan sabunlar bebek ciltlerinin yapısını bozup, zarar verebiliyor. Bunun için bebek cilt temizliği için kullanılacak sabunların ph seviyesinin nötr olması, içerisinde boya parfüm veya diğer kimyasal ürünlerin kullanılmamış olması gerekmektedir. Ayrıca bebeklerin sabunları göz yakmayan özelliğe sahip olmalıdır.

Doğal el yapımı sabunlar zeytinyağı gibi bitkisel yağlardan hiçbir fabrikasyon işlem olmadan tamamen elde hazırlanarak üretilir. Doğal sabunların içerisinde kimyasal katkı maddesinin boya, paraben, esans koruyucu hiçbir madde kullanılmaz. Sabunun içerisinde koruyucu madde, kimyasal madde, sentetik esans, yapay boya ve diğer katkı maddelerinin kullanılmamış tamamen doğal içerikli olmalıdır. Doğal sabunların şekilleri orijinalinin ve doğallığının bozulmaması amacıyla genellikle tahta kalıplar kullanılarak verilir.

Doğal sabunlar içerdikleri bitkisel yağlar sayesinde cildin nem seviyesini bozmaz, cildin nem dengesini sağlar. Doğal sabunlar soğuk işlem kullanılarak üretilirler. Bu sayede sabunun tüm değerleri korunur. Piyasa da satılan sıcak işlemle, kaynatılarak üretildiği için içerin de bulunan gliserin ayrılır ve özelliklerin kaybeder. Sıcak işlemle üretilen sabunlar bu yüzden verimsizleşir.

Bebekler için sabun seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Bebeklerimiz için en uygun sabunu seçmeye çalışırken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar şunlardır:

    Köpürmeyen ve göz yakmayan sabun olmalıdır
    Parfümsüz olmalıdır
    Boya maddesi içermelidir
    Nötr yani pH seviyesinde olmalıdır
    Anti bakteriyel olmalıdır
    İçerisinde bebeklerinizde alerji oluşturabilecek hiçbir madde içermemektedir
    Paraben alkol gibi kimyasal maddeler içermemelidir
    Sabunlara şekil verilirken tahta kalıplar kullanılmalı, elle kesilmeli ve elle paketlenmelidir.
    Sabunlara koku ve aroma terapi etkisi verebilmesi için kimyasallar yerine uçucu bitki yağları kullanılmalıdır.
    Soğuk işlem kullanılarak üretilmelidir.
    Bebeğinizin cildinin nem seviyesini koruyabilecek ve nem dengesini oluşturacak doğal yağlardan elde edilmelidir