loader

Ankara Doğal El Yapımı Sabun Üretim İmalathanesi

Ankara Doğal El Yapımı Sabun Üretim İmalathanesi

Ankara Doğal El Yapımı Sabun Üretim İmalathanesi

Ankara Doğal El Yapımı Sabun Üretim İmalathanesi denilince aklımıza gelen ilk şey, tarihi kalıp sabunlar olmaktadır. Bu sabunlar Osmanlı döneminde son derece yaygın bir şekilde üretilip kullanıldığı için, tarihi değerlerimiz arasında önemli bir yer tutmaktadır.  Doğal el yapımı sabunun kimyasal sabunlardan en temel farkı, sabunun içinde herhangi kimyasal bir madde olmamasıdır. Marketlerden satın aldığımız ve özellikle sıvı formda olan sabunların, cildimizin hassas noktalarında tahriş ve kuruluk gibi problemlere yol açtığını sıklıkla gözlemlemekteyiz. Özellikle dudak kenarları, parmak araları ve göz kapaklarımızda bu sıkıntıdan mustarip olabiliriz. Çünkü bu tip sabunlar içeriğinde ki kimyasallar sebebi ile cildimizin üst katmanında ki yağ tabakasına ciddi zararlar verebilmektedirler.  

Ankara Doğal El Yapımı Sabun Üretim İmalathanesi hiçbir şekilde kimyasal içermeyen sabunların üretildiği yerler olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Doğal bir sabunun mutlaka soğuk pres yöntemi ile üretilmesi gerekmektedir. Bunun en temel sebebi ise, ısıtılma işlemine tabi tutularak üretilen sabunların cildi besleyici özelliklerini çoğunlukla kaybetmesidir. Bu durum neticesinde de cildimiz sabunda bulunan besleyici aromatik yağlardan gerekli katkıyı alamamakta ve hatta kuruyabilmektedir. Doğal sabunlarda, yine mutlaka doğal yöntemlerle elde edilmiş olan bitkisel yağlar kullanılmaktadır. Bu yağlardan en çok tercih edilen ve sabunların içine eklenenler arasında, biberiye, lavanta, portakal, kayısı, badem, ıtır, ardıç gibi farklı özelliklere sahip ciltler için farklı faydalar içeren yağlar kullanılmaktadır.

Ankara Doğal El Yapımı Sabun Üretim İmalathanesi cildinde ya da saçlarında meydana gelen problemleri ortadan kaldırmak isteyen kişilerin aradıkları yerlerdir. Buralarda tamamen doğal içerik ve doğal yöntemlerle üretilen sabunların sağlımız için çok çeşitli faydaları bulunmaktadır. Örneğin katran sabununun cildimizde çeşitli etkenler ile farklı dönemlerde çıkan egzama rahatsızlıklarının önüne geçtiği bilinmektedir. Kuru ciltli kişilerin özellikle tercih etmesi gereken sabun ise doğal kayısı sabunudur. Cildin ihtiyacı olan nemi sağladığı gibi, hücrelerinde hızlı bir şekilde yenilenme sürecine girmesine katkıda bulunmaktadır. Son olarak ülkemizde sıklıkla kullanılan doğal kükürt sabunundan bahsedebiliriz. Özellikle yağlı ve sivilce problemi yaşayan ciltler için son derece etkili bir çözüm sunan kükürt sabunu rahatlıkla tercih edilmektedir.