loader

Zeytinyağlı Doğal Sabun Faydaları

Zeytinyağlı Doğal Sabun Faydaları

Zeytinyağlı Doğal Sabun Faydaları

Zeytinyağlı Doğal Sabunun Faydaları

Zeytin meyvesinden elde edilen zeytinyağı mucizevi ürünlerden biridir. Zeytinin içerisinde bulunan tüm faydalı mineral ve vitaminler zeytinyağında bulunur. Zeytinyağının kendine has bir ferahlatıcı kokusu vardır. İçerisin de E vitamini içerir. Doğal zeytinyağlı sabun vücut, saç ve yüz temizliğinde kullanılmaktadır. Zeytinyağlı sabunu banyo sabunu olarak da kullanabilirsiniz. Bol köpük ve yumuşatıcı yapıya sahiptir. Piyasada satılan fabrikasyon üretimi sabunlar köpürtücü, parfüm ve beyazlatıcı gibi birçok kimyasal madde içermektedir. Saf ve organik zeytinyağı ile yapılan sabunlarda renklendirici, koku esansları gibi kimyasal maddeler kullanılmaz. Sabunun rengi ve kokusu tamamen zeytinyağından elde edilir. Ayrıca zeytinyağında cilt ve saç sağlığı için faydalı K, D ve E vitamini, mineraller içerir.

Zeytinyağlı Sabunun Cilde Faydaları

Zeytinyağlı sabun el ayak ve vücut temizliği başta olmak üzere genel temizlikte kullanılır. Zeytinyağlı sabun cildi yeniler, güzelleştirir ve nem dengesini sağlar. Sedef, mantar, egzama, pişik, ve diğer deri hastalıklarına karşı tedavi edici ve yenileyici özelliği bulunmaktadır. Zeytinyağlı sabunun içerisinde antiseptik özellik bulunmaktadır. Eskiden beri zeytinyağlı sabun sil temizliğinde kullanılmaktadır. Çünkü zeytinyağlı sabun gözenekleri küçültür, kırışıklıkları giderir, cilt lekelerini ne giderir sivilceleri önler. gözeneklerin açılmasını sağladığı için gözenekleri nasıl temizlenir ve cildiniz nefes alır bu sayede cildiniz daha canlı ve daha ışıl ışıl gözükür. Zeytinyağlı sabun cildinizdeki ölü derinin atılmasını sağlar. Kuruyan cildi nemlendirir. Aynı zamanda yağlı ciltleri temizleyerek yağ ve nem seviyesini dengede tutar. Zeytinyağı sabunu tahriş giderici ve ağrı hafifletici özelliğe de sahiptir.

Zeytinyağlı Sabunun Saça Faydaları

Zeytinyağının nem veren özelliği sayesinde saçlara doğal bir yumuşaklık kazandırır. Yıkama sonrasında saçların elektriklenmesini ne önler ve parlaklığını artırarak saçlarınızın ışıl ışıl bir görünüme sahip olmasını sağlar. İçerisinde bulunan mineraller ve özellikle e vitamini sayesinde saç köklerini kuvvetlendirir, saç diplerinin beslenmesini ve saçlarınızın hızlı uzamasını sağlar. Saç köklerin kuvvetlendirme özelliğinden dolayı saç dökülmelerini önler ve saç dökülmesini azaltır. Doğal zeytinyağlı sabun saç bakımında düzgün kullanıldığında kepeklenmeye önler ve oluşmuş olan kepeklenmeyi giderir. Şampuanlar ve fabrikasyon sabunlar gibi içerisinde kimyasal madde içermez. Bu sayede cildinde alerjik reaksiyonları olan veya hassas ciddi kişilerin rahatlıkla kullanabileceği bir üründür. Zeytinyağı tamamen doğal olduğundan dolayı bebeklerin cilt temizliğinde ve saç temizliğinde gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Bebeklerin saç bakımında kullanıldığında saç hücrelerinin yenilenmesine ve yeni oluşan saçların daha kuvvetli sağlıklı uzamasını sağlar.