loader

Erkek Cilt Bakım Kremleri Faydaları

Erkek Cilt Bakım Kremleri Faydaları

Erkek Cilt Bakım Kremleri Faydaları

Cildimizin günlük yaşam biçimi, yetersiz sıvı tüketimi, sağlıksız gıdalar, stres, yoğun iş temposu, ağır makyaj gibi etkenlerden dolayı sağlığı bozulmaya başlar. Cildimiz yıpranır, cildin nem yapısı bozulur ve bu yorgun ve sağlıksız gözükmemize sebep olur. Bunların önüne geçebilmek için her yaşta ve her cinsiyetteki insanın düzenli bir biçimde, kendine uygun ürünleri seçerek cilt bakımı yapması gerekmektedir.
Kadınlar makyaj kalıntılarından kurtulmak ve ciltlerinin daha güzel görünmesi için cilt bakımını daha sık ve daha düzenli yapmaktadır. Ancak erkekler cilt bakımına kadınlara oranla daha soğuk bakmaktadır. Yine de günümüzde birçok erkek de kadınlar kadar cilt bakımlarına önem vermeye başladılar. Erkeklerin ciltleri kadınlara göre daha kalın ve hormonel yapıdan dolayı daha yağlı bir yapıya sahiptir. Bu yüzden erkeklerin de düzenli olarak cilt temizliği ve cilt bakımı yapmaları gerekmektedir. Özellikle erkeklerin yüzlerindeki en büyük uğraşları olan sakal ve bıyıklarından ve tıraş olmaktan dolayı ciltleri fazlaca tahriş olabilmektedir. Ciltlerine özen göstermeye, cilt temizliğini ve bakımını alışkanlık haline getirdiklerinde ciltlerinde böyle sorunlarla karşılaşmayacak ve daha sağlıklı ve daha iyi görünen bir cilde sahip olacaklar.

Erkek cilt bakım rutini de yapılması gerekenler:

•    Temizleme; Erkeklerin de ciltlerinde tıkanmış gözenekleri ve kiri temizlemeleri gerekmektedir. Bunun için cilt tipinize uygun ve doğal içerir sahip yüz temizleyicisi veya doğal sabun kullanmalısınız.
•    Maske; Temizleme işleminin ardından belirli ve düzenli aralıklarla cildinizdeki ölü deriyi alacak ve cildinizi rahatlatacak maskeler yapmalısınız. Maske seçiminde çok dikkatli olmalısınız. Kullandığınız maske mutlaka cilt tipinize uygun olmalıdır.
•    Nemlendirme; Cilt bakımından en önemli adımlarından biri olan nemlendirme. Erkeklerin ciltleri kadınların ciltlerine göre daha yağlıdır ancak bu ciltlerinin neme ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez. Cildinize yaptığınız temizlik ve maske işleminin sonucunda mutlaka doğal içerikli ve cilt tipine uygun olan nemlendirici krem, losyon veya jel gibi ürünler ile nemlendirme işlemi uygulanmalıdır.
•    Kırışıklık Önlemi; Erkeklerin ciltleri ne kadar kadınlardan farklı bir yapıya sahip olsa da ve kalın cilt yapıları onlar için avantajlı olsa dahi sorumluluklarının verdiği ağırlık ve stres gibi durumlardan dolayı erkeklerde de kırışıklık problemi olmaktadır. Bunun için yaşlanma ve kırışıklık karşıtı krem ve serumlardan yararlanmalıdırlar. Kırışıklık karşıtı krem ve serumların her zaman temiz cilde uygulanması gerekmektedir bu yüzden öncelikle yukarıda anlattığımız adımları uygulamalısınız.