loader

Cilt Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar

Cilt Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar

Cilt Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar

Cildinizde kullandığınız ürünler ne kadar doğal olsa bile her zaman dikkat ederek kullanmanız gerekmektedir. Bir yağ çeşidine alerjiniz olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bunun için alanında uzman kişiler, dermatologlar ve cildiye doktorları tarafından yardım almanız gerekmektedir. Kullandığınız ürün ne kadar doğal olsa bile ona bir alerjiniz olursa veya cildiniz herhangi bir reaksiyon gösterirse bu size faydadan çok zarar verir.
Cilt tipinize ve cilt sorunlarınıza göre bitkisel yağlardan yararlanabilirsiniz.  Şimdi sizin için bazı bitkisel yağların faydalarını ve nasıl kullanmamız gerektiğini anlatacağız.

Jojoba Yağı;

B ve E vitamini açısından en zengin yağlardan biri olan jojoba yağı cildinize esneklik sağlar ve cildinizi güçlendirir. Aynı zamanda günlük olarak kullandığınız nemlendirici kremlerin ve ya serumlarınızın içerisine de jojoba yağını karıştırarak kullanabilirsiniz.

Lavanta Yağı; 

Mikrop ve bakteri öldürücü özelliğe sahiptir cildinizde mikrop kapan yerlerinize veya sivilce için lavanta yağı kullanabilirsiniz Ayrıca Hem aktif sivilcelere faydası sağlarken aynı zamanda Sivilce izlerini de fayda sağlar.

Argan Yağı;

Hamilelerde ve doğum sonrasında çatlakların tedavisinde, kırışıkların giderilmesin de kullanılan bir yağ çeşididir. Aynı zamanda kuru cildiniz için de Argan yağı kullanabilirsiniz. Bebeklerinizde gaz problemi olduğu zaman Argan yağı ile bebeklerinize masaj yaparak gazlarının daha rahat çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Biberiye Yağı;

Biberiye yağının cilt temizliğinde sıkça kullanılan ve etkisi fazla olan yağlardan biridir. İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde cildinizin yatışmasını sağlar ve yaşlandığımızı yavaşlatır.

Nane yağı;

Genel olarak kullanıldığı tüm ürünlerde rahatlama ve ferahlatma hissiyatı vermektedir. Bu sayede nane yağı cildinizde de hafifleme ve ferahlık hissi verecektir. sorunlarına hafifletme de ve sorunlarınızı önlenmesinde fayda sağlar aloe vera gibi çeşitli yağlar ile karıştırarak farklı amaçlar ile kullanabilirsiniz

Gül Yağı;

Gül yağını kullandığınız nemlendiricilerinizin içerisine karıştırarak veya akşamları bir pamuk yardımı ile cildinize kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Elleriniz ile gülyağını uyguladığınız yere masaj yaparak emilimini kolaylaştırın.  Gülyağı cildinizde cilt tonu eşitleyici görev yapar.

Avokado Yağı;

Yediğimizde birçok fayda sağlayan avokadonun yağı da kendisi kadar cildimize birçok fayda sağlamaktadır. İçerisinde A ve E vitamini bulunduran avokado yağı antioksidan bakımından da zengin bir yağdır. Özellikle hassas ciltlerin en çok kullandığı avokado yağı cilt tarafından hızlıca emilerek cildinize parlaklık sağlar.

Limon Yağı;

En belirgin özelliği gözenek küçültücü olan limon yağı; C vitamini açısından zengin bir yağdır. Yağlı ciltler için cilt dengeleyici özelliğe sahiptir. Aynı zamanda cildinizin fazla sebum üretmesini önler.

Tatlı Badem Yağı;

Yumuşak bir yapıya sahip olan badem yağını makyajınızı temizlerken güvenle ve kolaylıkla kullanabilirsiniz.  Aynı zamanda cilde nem veren ve kuruluğu önleyen badem yağını cildinize masaj yaparak uyguladığınızda da kan dolaşımınızı arttırarak cildinize verdiği etkiyi arttırabilirsiniz.

Tatlı badem yağı iltihaplı ve kaşıntılı ciltler için önerilen yağlar arasındadır.

Zeytinyağı;

Zeytinyağı salatalarda ve yemeklerde sıkça kullanılan ve faydaları tüm dünya tarafından bilinmektedir. Zeytinyağı cilt bakımında ve cilt tedavisinde de oldukça etkili bir yağdır. Kuru ciltler için en güçlü nemlendiricilerden biridir. Zeytinyağı E vitamini açısından oldukça zengin bir yağdır. Gaz problemi ve pişik problemi olan bebeklerinizde zeytinyağını masaj yaparak bebeklerinize uygulayabilirsiniz. Bebeğinizin sırt bölgesine masaj yaparak uyguladığınız zeytinyağı; rahatlamasına ve gazını çıkarmasına yardım edecektir. Pişik olan bölgeye de pişik kremi yerine doğal zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Çay Ağacı Yağı;

Çay ağacı yağı doğal toniklerde en sık kullanılan yağ çeşitlerindendir. Sivilce tedavisinde ve cilt yanıklarında oldukça etkilidir. İçerisinde çay ağacı yağı bulunan toniklerinizi düzenli olarak akşamları cilt temizliğinde kullanabilirsiniz. Cildinizde ferahlık ve sivilce problemlerinizin azaldığını göreceksiniz.

Kamelya Yağı;

Kamelya yağı, cilt tarafından kolayca emilebilen ve içerisinde bulunan omega-9 yağ asitleri sayesinde cildinizi yağlandırmadan temizler. Hassas ve kuru ciltler tarafından kullanılması önerilir.

Hindistan Cevizi Yağı;

Hindistan cevizi yağı, saç ve tırnak bakımında besleyici ve nemlendirici özellikleri için kullanılabilen bir yağdır. Hindistan cevizi yağı cilt bakımında da kullanılmaktadır. İsterseniz makyaj temizleyici ya da nemlendirici olarak kullanabilirsiniz. Hatta dudak kremi olarak da kullanabilirsiniz.