loader

Cilde İyi Gelen Bitkisel Yağları Nasıl Kullanmalıyız

Cilde İyi Gelen Bitkisel Yağları Nasıl Kullanmalıyız

Cilde İyi Gelen Bitkisel Yağları Nasıl Kullanmalıyız

Cilde iyi gelen bitkisel yağları nasıl kullanmalıyız araştırmalarınızda hedeflediğiniz etki için kullanılabilecek farklı bitkisel yağlar vardır. Bitkisel cilt bakımı yaparak canlı ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. 46 çeşit bitkisel yağ bulunur. Genel olarak koyu renkli şişelerde güneş ışınlarının etkilerinden muhafaza edilir. Akneler, siyah noktalar, cildin derinlemesine nemlendirilmesi için, yaşlanma etkilerini geciktirmek için cilde iyi gelen yağlar bulunur. Saçlardan vücudunuzun farklı noktalarındaki cilt yapısı sorunlarına kadar farklı kullanım alanları için öne çıkan farklı yağlar bulunur. Cilt bakımı rutininize ekleyebileceğiniz cilde iyi gelen bitkisel yağlar rahatsız edici doku bırakmaz ve his vermezler.

Cilt Lekelerine İyi Gelen Yağlar Nasıl Kullanılır?

Cilde iyi gelen bitkisel yağları nasıl kullanmalıyız konusunda en çok araştırılan cilt lekelerine karşı iui gelen yağlardır. Uykusuzluk, yorgunluk, ilaçlar, zararlı güneş ışınları nedenleri ile cildiniz yıpranır. Lekeler ve yaşlanma belirtileri ortaya çıkar. Cilt elastikiyetini kaybetmeye başladığında ciltte sarkmalar oluşur. Bazı bitkisel yağlar ile bu yorgunluk belirtilerini ve lekeleri azaltabilirsiniz.

- Avakado yağı cilt lekelerine iyi gelen yağlar arasında yer alır. Kurumuş ve yıpranmış ciltlerce hızlıca emilir. Sivilceler için yarım avakado, yarım limon suyu ve 2 kapsül E vitamini karıştırılır. Masaj yaparak cilde uygulanan maske kuruduktan sonra ılık su ile temizlenir. Hafta da iki kez uygulanabilir.

- Biberiye yağı cilt onarıcı yağlar arasında yer alır. Biberiye yağını zeytinyağı ile eşit oranlarda karıştırıp cildinize uygulayabilirsiniz. Sivilce gibi sorunlar için elma sirkesi ile karıştırılarak kullanılabilir.

- Jojobo yağı ile karın ve bacaklarda oluşan çatlakların giderilmesinde kullanılabilir. Dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulanabilir.

Cildi Onaran ve Gençleştiren Yağlar Nasıl Kullanılır?

Cilde iyi gelen bitkisel yağları nasıl kullanmalıyız araştırmalarınızda genel olarak cildinizi onaran ve hücre yenilenmesi sağlayarak gençleştiren yağlar her alanda kullanılabilir.

- Zeytinyağı cildi nemlendiren, kaşıntı- kızarıklık ve cilt döküntülerine karşı yatıştırıcı etkiye sahip bir yağdır. Doğrudan elinize dökerek kullanabileceğiniz gibi 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı bal ve zeytinyağı ve birkaç damla limon ile maske hazırlayarak ta kullanılabilir.

- Hindistan cevizi yağı cilt onaran yağlar arasında bulunur. Özellikle göz altı bakımından etkilidir. Güneşten kızaran ciltleri de yatıştırır. Çok az bir miktar avucunuza alarak cildinize masaj ile uygulayabilirsiniz.

- Badem yağı cildi gençleştiren yağlar arasında bulunur. Kırışıklıkları ve ince çizgileri gidermede etkilidir. Bir iki damla kullanmak yeterlidir. Avucunuza aldığınız yağı ısıtabilir ve masaj yaparak cildinize uygulayabilirsiniz.