Jojoba Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır

Jojoba Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır

Jojoba Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır sorusu son dönemde sıkça karşımıza çıkmakta ve bir çok laboratuvar tarafından araştırmaya devam edilmektedir. Jojoba yağı, özellikle Afrika ve Kuzey Amerika’da yetişmekte olan ve ‘simmondsia chinensis’ adı verilen bir bitkinin tohumlarından elde edilen bir yağdır. Jojoba yağının faydalarının araştırılmasından sonra elde edilen bulguların, cilt ve saç üzerindeki olumlu sonuçları sebebiyle söz konusu yağ kozmetik sektöründe oldukça önemli bir noktaya gelmiştir. Ancak içerdiği toksik etkiler sebebiyle ağız yoluyla tüketilmesi asla tavsiye edilmemektedir. Sadece haricen kullanılmaktadır. Buna rağmen dermatolojik yararları çok fazladır. Bunlardan en öne çıkan faydalar yaraların iyileşme hızına sağladığı katkı ve sivilce oluşumunu yavaşlatması hatta önleyebilmesidir.

E vitamini yönünden son derece zengin olan jojoba yağı, cilt üzerine uygulandığında, söz konusu vitamin sayesinde cildi yoğun bir şekilde nemlendirebilmekte böylelikle özellikle sonbahar ve kış aylarında çoğumuzun kronik sıkıntısı olan cilt kuruluğunun önüne geçebilmektedir. Jojoba yağı bu katkısından ötürü birçok güneşten korunma sağlamak amacıyla üretilen krem ve losyonların da vazgeçilmez etken maddelerinden birisidir. Bunun yanı sıra, sivilce oluşumuna ve akne izlerine iyi geldiği dermatologlarca tespit edilmiştir. Bu sebepledir ki el yapımı doğal kozmetik sektöründe hızla gelişen markamız Naturava, cilt bakım setlerinin içeriğinde jojoba yağına sıkça yer vermiştir. Jojoba Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır sorusuna yukarıda bahsettiğimiz bilgiler çerçevesinde cevap verilebilmektedir.

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır sorusuna cevaben belirtilmesi gereken bir diğer husus ise, yağın kullanım şeklidir. Jojoba yağı direkt kullanımda, uygulanacak bölgeye yavaş ve ritmik hareketler ile masaj yapılarak sürülmeli ve bu bölgenin bir süre yıkanmadan muhafaza edilmesi sağlanmalıdır. Örneğin başımıza bir miktar jojoba yağını masaj yaparak düzenli bir şekilde uyguladığımızda, alzheimer hastalığının olumsuz etkilerini geciktirdiğini bilmekteyiz. Özellikle karma ve yağlı ciltlerde yüze sürüldüğünde, akne oluşumunu önlediğini ve sivilce izlerini yok ettiğini de belirtebiliriz. Kuru ciltlerde ise, cildin ihtiyacı olan nemi yoğun bir şekilde sağlamaktadır. Haftada 2 ya da 3 kez saçımıza jojoba yağının uygulanması neticesinde ise saçımız parlak ve canlı bir görünüme kavuşmaktadır.