loader

Doğal El Yapımı Sabunun Faydaları

naturava doğal kozmetik, doğal sabun, organik sabun, ensari sabun

Doğal El Yapımı Sabunun Faydaları

Sabunun iki temel maddesinden birinin yağ olduğundan daha önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Kullanılan yağ tek tür olmak zorunda değildir. Bir örnek ile açıklayalım. Sabun yaparken sadece zeytinyağ kullanabilirsiniz, ya da herhangi başka bir yağ, yada zeytinyağ, ayçiçek yağ ve hindistan cevizi yağı karışımı da kullanabilirsiniz. Kullandığınız hammaddeye göre sabununuzun özellikleri farklılık gösterir. Kullanılacak yağ çeşitlerinin ve oranlarının tespiti sabunculuğun ustalık gerektiren kısmıdır. Eğer sabuna uçucu yağ veya başka maddeler ilave edilirse, bu da sabunun özelliklerini etkilecektir.

Doğal el yapımı sabun, en basit haliyle dahi iyi bir temizleyicidir. İçeriğindeki yağ ve varsa katkı maddelerinin seçimine göre ise ilave özellikler kazanmaktadır.

Naturava olarak, doğal ve kaliteli hammadde kullanarak, uzman eller tarafından yapılmış özel formulasyonlarımızla size en kaliteli ürünleri sunmayı hedefliyoruz. Bu yazımızda Naturava doğal el yapımı sabunlarımızın Allah’ın izniyle faydalarından ve kullanım alanlarından sizlere kısaca bahsetmek istiyoruz.

Naturava Doğal Sabun Çeşitleri ve Faydaları

Defne Sabunu

Mikrop öldürücü özelliktedir. Derideki yaralara ve deride bulunan tahrişlere iyi gelir. Her türlü cilt ve saç problemi için güvenle kullanılabilir.

Aktif Karbon Sabunu

Özelliklere sivilce, akne ve siyah nokta problemlerine yönelik önerimizdir. Yağlı ciltler için saçta ve vücutta istenilen sıklıkta kullanılabilir.

Aynısefa Sabunu

Egzama, mantar, ciltte kızarıklık, pullanma, kaşıntı gibi problemlere yönelik önerimizdir.

Biberiye Sabunu

Antiseptik özelliktedir. Saç ve vücut için kullanılabilir.

Kahve sabunu

Özellikle selülit, siyah nokta, sivilce gibi problemlere yönelik önerimizdir. Yüzde ve vücutta istenilen sıklıkta kullanılabilir.

Kastil Sabunu

Her cilt tipi için uygundur. Saçta ve vücutta istenilen sıklıkta kullanılabilir.

Sarımsak Sabunu

Özellikle saç dökülmesi problemine yönelik önerimizdir.

Shea Butter Sabunu

Nemlendirici ve onarıcı etkidedir. Saçta ve vücutta kullanılabilir. Ayrıca, günlük cilt temizliği ve bakımı için önerimizdir.

Keçi Sütlü ve Yulaflı Sabun

Cildi nemlendirir, yumuşaklık ve ışıltı kazandırır. Peeling etkisi ile ölü deriyi uzaklaştırır, cildi tazeler. Selülite karşı etkilidir. Keçi sütü içerdiği proteinler sayesinde siyah nokta, sivilce ve akneye neden olan bakterileri yok eder. Hassas ciltler, kuru ciltler, bebekler dahil herkes  için kullanımı uygundur.

Üzüm Çekirdeği Sabunu

Derinlemesine temizlik ve peeling etkilidir. Antiaging özelliklidir. Cilt lekeleri ve kırışıklıklar üzerinde etkilidir.

Katran Sabunu

Antiseptik özelliktedir, mikropların kırılmasında çok etkilidir. Sedef, egzama, mantar, sivilce, ciltte tahriş, kellik, kepek, saçkıran, saç dökülmesi gibi problemlere yönelik önerimizdir.

Not: Böbrek rahatsızlığı bulunanlar, hamile ve emziren bayanlar katran sabunu kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdırlar.

Pirinç Sabunu

Aydınlatıcı ve beyazlatıcı etkidedir. Ciltteki renk bozuklukları, yara izleri, diğer koyu lekeler üzerinde etkilidir. Ciltte sağlıklı bir ışıltı bırakır. Cildi nemlendirir. Fazla üretilen yağı ciltten temizler. Güneş yanıklarını hafifleterek cildi rahatlatır.

Neem ve Tesbih Ağacı Sabunu

Özellikle cilt tonu eşitliği, ciltte lekelenme, böcek ısırıkları, yara- yanık izleri ve saç derisi problemlerine yönelik kullanılır. Saçta ve vücutta istenilen sıklıkta kullanılabilir.

Zerdeçal Sabunu

Kollajen, elastin ve hiyalüronik asitin parçalanmasına karşı cildi korur. Cilt tonunun korunmasına yardım eder. Yaşlanma belirtilerinin azaltılmasında etkilidir. Yara, yanık, kesik, güneş lekesi, akne, sivilce, cilt tahrişi gibi problemlere yönelik önerimizdir.

Argan Sabunu

Antiaging özelliktedir. Özellikle saç ve 30 yaş üstü kadın ve erkek için cilt bakımına yönelik önerimizdir.

Bebek ve Çocuk Sabunu

Rahatlatıcı etkisi vardır. Bebekler, çocuklar ve hassas ciltlerde saçta ve vücutta istenilen sıklıkta kullanılabilir.