loader

Doğal El Yapımı Bebek Sabunu Faydaları

naturava doğal kozmetik, doğal sabun, organik sabun, ensari sabun

Doğal El Yapımı Bebek Sabunu Faydaları

Bebeklerimizin özel ilgiye ihtiyacı olduğu gibi, ciltleri de özel ilgi istemektedir. Bebeklerin cildi, yetişkin bir insanın cildine göre çok daha hassastır ve incedir. Ayrıca, bebeklerin bağışıklık sistemi de yetişkinlerinki kadar güçlü değildir. Bunu belirtmemizin sebebi şudur ki; bebek olsun, çocuk olsun, yetişkin olsun, fark etmez, cilde sürülen madde sadece ciltte kalmaz, emilir ve vücuda karışır. Sabun da böyledir. Siz bebeğinizi yıkarsınız, kullandığınız sabun bebeğinizin vücudunu görünürde temizler ama maalesef o sabunun görünen etkilerinin yanı sıra hemen fark edilemeyen etkileri de vardır. İşte bu yüzden bebeklerimiz için sabun seçerken hem anlık etkisini hem de nispeten uzun vadedeki etkisini dikkate almalıyız.

Bebek cildinin, yetişkin cildine nazaran çok daha ince olduğunu söylemiştik. Cildin ince olması, cildi oluşturan tabakaların da ince olması demektir. Bu sebeple, yetişkin cildine oranla bebek cildi suyu daha hızlı emer, aynı zamanda daha çabuk su kaybeder. Ayrıca, yetişkin cildindeki koruyucu tabaka bebeklerde henüz oluşmamıştır. Bu da zararlı organizmaların vücuda daha rahat girebilmesi anlamına gelir. Ek olarak, bebeklerde ve çocuklarda bazı hormonlar üretilmemektir. Bütün bunlarla birlikte, bebeklerde deri yüzey alanının vücut hacmine oranı yetişkinlerin deri yüzey alanı/ vücut hacmi oranına nispetle daha büyüktür. Yani, bebekler için cildin önemi yetişkinler için cildin öneminden daha kritiktir. Ayrıyeten, yenidoğan bebeğin cilt pH’ı nötrdür ve pH değeri ilk birkaç haftada yetişkindeki cilt pH’ı olan 5,5 seviyesine gelir. Cildin hassaslığından ötürü pH seviyesini bozmayacak ürünler kullanmaya bebeklerde ve çocuklarda ekstra önem verilmesi gerekmektedir. Zira pH değerinin bozulmasının, tahriş gibi anlık etkileri olmakla beraber, cildin doğal koruyucu tabakasının sağlıklı bir şekilde gelişmesine de zarar verir.

Bütün bu ön bilgilerden sonra bebek ve çocuk cildi için ürün seçiminde kendimiz için seçtiğimizden çok daha hassas davranmamız gerektiği ortaya çıkmaktadır. Peki, bebek ve çocuklarda temizlik için ne kullanmalıyız?

Bebeklerde ve çocuklarda temizlik için sadece su kullanmak pH değerini yükselttiği için olumsuz etki gösterebilir. PH dengesine dikkat edilerek üretilmiş, nemlendirici etkili, içinde herhangi bir sentetik yada zararlı katkı maddesi içermeyen ürünler tercih edilmelidir. Kullanmayı düşündüğümüz ürünlerin bebeklerimiz yada çocuklarımız üzerinde alerjik etki oluşturmadığından emin olunmalıdır. Seçilen ürünler tavsiye edildiği şekilde ve sıklıkta kullanılmalıdır. Bunlarla beraber, kullanılan ürünlerin sayısını olabildiğince az tutmayı öneriyoruz. Farklı ürünlerin birlikte kullanımlarının yeni riskler ortaya çıkarabileceğini unutmamalıyız.

Naturava olarak size önem verdiğimiz gibi bebeklerimize ve çocuklarımıza da önem veriyoruz. Bu sebepten Naturava için doğal el yapımı bebek sabunları üretmek kaçınılmazdı. Size sabunumuzdan kısaca bahsetmek istiyoruz, bebeklerimiz ve çocuklarımız için şifa vesilesi olsun diyoruz.

Doğal el yapımı bebek ve çocuk sabunumuzun içeriği;

  • Natural Sızma Zeytinyağı
  • Hindistan Cevizi Yağı
  • Tatlı Badem Yağı
  • Shea Butter
  • Kakao Yağı
  • Papatya Yağı
  • Lavanta Yağı
  • Susam Yağı
  • Kantaron Yağı

Doğal el yapımı bebek ve çucuk sabunumuz içeriğindeki yağlar vesilesi ile nemlendirici etki yapar.
İçerisinde bulunan Lavanta ve Papatya Yağları ile Rahatlatıcı Etki Sağlar.

Paraben, alkol, SLS, koruyucu, boyar madde, parfüm ve renklendirici içermez.

Saçta ve vücutta istenilen sıklıkta kullanıma uygundur.