loader

Erkek Cilt Bakım Kremleri Faydaları

naturava doğal kozmetik, doğal sabun, organik sabun, ensari sabun

Erkek Cilt Bakım Kremleri Faydaları

Uykusuzluk, yetersiz sıvı tüketimi, sağlıksız gıdalar ile beslenme, stres, yoğun iş temposuna maruz kalma gibi durumlar beden sağlığımızı ve psikolojimizi olumsuz etkilediği gibi cildimizi de olumsuz etkiler. Zamanla, cildimizin nem dengesi bozulur, cildimiz esnekliğini kaybeder, cildimiz yıpranır... Bunun neticesinde yorgun ve sağlıksız gözüken, ve muhtemelen gerçekten de yorgun ve sağlıksız bir cilt ile karşı karşıya kalırız. İşte bu sebeple, cildimize özel bakım yapmamız gerekmektedir. Bu kadınlar için de böyledir, erkekler için de. Zira, kadın yada erkek oluşumuz fark etmeksizin, cildimizin durumunun psikolojimizi de etkilediği ortadadır.

Bu yazımız özelinde erkek cilt bakımından bahsedeceğiz. Fakat yazımıza geçmeden önce günümüzde patlak veren “bakımlı erkek” maskesi altında “kadınsı erkek” projesine karşı olduğumuzu belirtmeliyiz. Bizim görüşümüz şudur; erkek olsun, kadın olsun temiz ve “fıtratına uygun şekliyle” bakımlı olmalıdır. Ve yine bizim görüşümüz şudur ki; bakımlı olmak nihai amaç değil, daha kaliteli bir yaşam için sadece bir araçtır.

Bundan sonra; erkek cilt bakımını anlatmaya başlamadan önce erkek cildi hakkında kısa bir bilgi vermek istiyoruz. Erkek cildi, kadın cildine nispetle daha kalındır, daha dayanıklıdır, erkek cildinde kollajen yoğunluğu kadınlardan daha fazladır. Bunların yanı sıra, yağ üretimi erkek cildinde kadın cildine kıyasla daha fazladır. Kollajen yoğunluğu, yaşlanma belirtilerini etkiler. Kollajen yoğunluğunun fazlalığı sayesinde yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkması erkeklerde, kadınlara oranla daha zor görülür. Yağ üretiminin fazla olması nedeniyle ise erkeklerde akne gibi sorunlar kadınlara oranla daha kolay görülür.

Erkek cildinin kendine has bu yapısı bizi şu sonuca ulaştırmaktadır: Erkek cildinin kadın cildine kıyasla; daha çok temizlenmeye, daha az nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Bununla birlikte kadınların aksine, erkeklerin yüzünde bakım yapmaları gereken sakalları vardır. Yine kadınların aksine, erkeklerin genelde, daha ağır işler yapmaları sebebiyle, elleri daha çok yıpranır, nemlendirilmesi gerekir. Erkeklerin cildi kadınlara oranla doğal olarak daha az kırışır, ama kırışır. Bu kırışıklıkları önlemek ve azaltmak gerekir.

Peki, öyleyse erkekler cilt bakımı için ne yapmalılar?

Öncelikle, günlük olarak, bildiğimiz en sağlıklı temizleyici olan doğal sabun ile ciltlerini yıkamalılar. Eğer sivilce, akne, egzama, hassas cilt gibi özel bir durum varsa bunu göz önünde bulundurarak bir sabun seçimi yapmalılar. Kullandıkları ürünün kalitesinden emin olmalılar. Ki, eğer şu an bu yazıyı okuyorsanız, kalite konusunu dert etmenize gerek yok. Çünkü, vizyonumuz gereği Naturava’da ancak kaliteli ürünler bulunabilir, gönül rahatlığı ile seçiminizi yapabilirsiniz.

Doğal sabun cildi kurutmaz, yine de sabun ile yıkama işlemi sonrası genelde nemlendirici ürün kullanımını tavsiye ederiz. Elbette, seçeceğiniz nemlendirici de doğal olmalıdır. Naturava olarak erkeklere uygun nemlendirici kremlerimiz mevcuttur.

Kırışıklıklara gelecek olursak; kırışıklar daha çok, yanlış veya sık mimik kullanmak ve uykusuzluk, stres gibi etkenler sebebiyle meydana gelir. Ve yaşlı görünmemize sebep olurlar, bu da psikolojimizi olumsuz yönde etkiler. Peki, kırışıklıklara karşı ne yapmalıyız?

Öncelikle, beynimizi olumsuz düşüncelerden arındırmalıyız. Engellere değil, hedeflerimize odaklanmalıyız. Spor yapmalıyız. Evet, kırışıklık konusunda da spor oldukça önemlidir, zira bedenimiz bir bütündür. Mimik kullanımımızı kontrol altında tutmalıyız. Bunlara dikkat ettikten sonra, geçmişten taşıdığımız kırışıklıklar için doğal krem, doğal yağ gibi ürünlerden destek alabiliriz.

Erkek cilt bakım kremleri faydaları; Allah’ın izniyle, nemlendirmek ve onarmaktır.

Son olarak, sakal bakımı gelmektedir. Sakalın yapısı, deriden farklıdır. Bu sebeple, günlük olarak, uygun yağ yada yağ karışımları ile taranmasını tavsiye ederiz. Naturava olarak satışını yaptığımız doğal yağlar mevcuttur.

Her bir birey için gösterdiğimiz hassasiyet gereği, gerektiğinde size özel üretim de yapmaktayız. Size uygun krem ve yağ seçeneklerini öğrenmek, ve isterseniz özel üretim talep etmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz.