loader

Kadın Cilt Bakım Kremleri Faydaları

naturava doğal kozmetik, doğal sabun, organik sabun, ensari sabun

Kadın Cilt Bakım Kremleri Faydaları

Kadın ve bakım… Birbirine aşırı derecede yakışan iki kelime… Ne var ki, kavramlar birbirine öylesine uyumlu olmasına rağmen, konunun üzerinde dolaşan karanlık bulutlar sebebiyle bu yazımızı kaleme alırken buruk hissetmekteyiz:

“Kadın- erkek eşitliği” adı altında kadının metalaştırılması… “Kadın bakımlı olmalı” adı altında önce, “bakım ve süsün zihinlerimizde aynı şeymiş gibi birleştirilmesi” sonra, “kadının süslenip namahremlerinin yanına çıkmasının teşviki”. Sonra da “bakımlı kadın, namahremlerinin yanında da süslüdür” algısının toplumlara yerleştirilmesi...

Biz; kadın her zaman bakımlı olmalıdır, diyoruz. Bakımlı olmak ile süslenmenin farklı kavramlar olduğunu biliyoruz. Kadının, süslü veya dikkat çekici bir şekilde asla ama asla kendisi için namahrem olan erkeklerin yanında bulunmaması gerektiğine, ve kadının bu şekilde izzet kazanacağına inanıyoruz.

 

Kadın ve bakım…

Kadın hassas bir varlıktır, cildi de hassastır. Bedensel ve ruhsal durumu gibi iç etkenler, cildini de etkiler. Hava şartları gibi dış etkenler, cildini de etkiler. Sinir bozucu insanlar, üzücü olaylar gibi dış etkenler de cildini etkiler. Beslenmesi, uyku kalitesi, hayat tarzı gibi etkenler de cildini kesinlikle etkiler.

İddiamız şudur ki; mutlu olan kişinin vücudu daha az bakım ister, bakımlı olan kişinin ise mutluluk seviyesi artar. Kişi her zaman mutlu olamasa da ama her zaman bakımlı olarak mutlu olma ihtimalini arttırabilir.

Mutlu insan, kendine daha çok güvenir. Kendine güvenen insan, daha güçlü hisseder. Güçlü hisseden insan, büyük işler başarabilir. Elbette bunlar ancak Allah’ın Azze ve Celle dilemesi ile olur. Sebeplere sarılmak adına, kulağa komik gelebilir ama biz gayet ciddiyiz, bakımlı olmanızı öneririz.

Kadın cildi; kurumaya, yaşlılık belirtisi göstermeye, kırışmaya meyillidir. Sivilce, akne, egzama, kepek gibi sorunlar da kadınlarda sıklıkla görülmektedir. Kadın cildi için bakım ritüelleri öncelikle cilt temizliği ile başlamalıdır. Daha sonra nemlendirici, ve ihtiyaç varsa, onarıcı kremler ve/ veya serumlar ile sonlandırılmalıdır. Sağlıklı bir cilt için, cildimizi olumsuz etkileyen etkenlerden uzak kalmamız gerektiği ise asla unutulmamalıdır.

Cilt temizliği için önerimiz; sebeplerinden önceki yazılarımızın bazısında uzun uzun bahsettiğimiz üzere, doğal sabundur. Cilt tipiniz; kuru, yağlı yahut karma olabilir. Öncelikle cilt tipinizi tespit etmeniz gerekmektedir, bu konuda Naturava olarak bizden yada başka bir uzmandan destek alabilirsiniz. Sabun seçiminde cilt tipi tespitinden sonraki aşama olarak, cildinizin ihtiyacı olan bakımı tespit edebilirsiniz. Çünkü firmamız bünyesinde üretilen sabunlarımızın temizleyici özelliklerinin yanı sıra bakım için ve tedaviye yönelik etkileri de vardır.

Doğal sabunla yıkayarak cilt temizliğinizi sağladıktan sonra, doğal bir nemlendirici krem ile cildinizi desteklemenizi tavsiye ederiz. Naturava olarak, piyasadaki doğal nemlendirici ihtiyacını ortadan kaldırmak ve kaliteli ürüne ulaşmanıza vesile olmak amacıyla içerisinde birçok değerli yağ, mineral ve vitamin bulunduran su bazlı ve yağ bazlı kremler üretmekteyiz.

Yağların, cildimiz için ne kadar kıymetli olduğundan önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Yağların olumlu etkilerinden faydalanmak, cildinizi kıymetli yağlar ile desteklemek isteyebilirsiniz. Ki, haklısınız, size uygun yağlar kullanmak cildinize çok iyi gelecektir Allah’ın izniyle. Naturava olarak, kıymetli ve birçok açıdan özenle seçilmiş yağ karışımları içeren serumlar üretmekteyiz. Kırışıklık, anti-aging, aydınlatıcı amaçlarla ürettiğimiz serumları siz müşterilerimize özenle sunuyoruz.

Size uygun krem ve yağ seçeneklerini öğrenmek, ve isterseniz özel üretim talep etmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz.