loader

Cilt Bakımında Kullanılan Doğal Malzemeler

naturava doğal kozmetik, doğal sabun, organik sabun, ensari sabun

Cilt Bakımında Kullanılan Doğal Malzemeler

Cilt bakımının öneminden ve gerekliliğinden özellikle “Kadın Cilt Bakım Kremleri Faydaları” ve “Erkek Cilt Bakım Kremleri Faydaları” başlıklı yazılarımızda bahsetmiştik. Cilt bakımını; cilt temizliği ve cilt temizliği sonrasındaki krem, serum gibi ürünlerin kullanıldığı, nemlendirici, yenileyici, onarıcı, anti-aging, vb. etki elde etmeyi umduğumuz aşama olmak üzere ikiye ayırmıştık.

Cilt temizliği amacıyla doğal sabunun; cilt temizliği sonrasındaki aşama için de ihtiyacınıza uygun doğal, kaliteli hammadde ile ehil kimseler tarafından hazırlanmış kremlerin ve yağların kullanılabileceğini söylemiştik.

Ürünlerinin kalitesine güvenen bir firma olarak; cilt temizliği için Naturava doğal sabunlarımızdan cilt tipinize uygun olan bir seçim yapıp etkisini görmek için hemen kullanmaya başlamanızı önermekteyiz. Aynı şekilde, ikinci aşama için de size uygun olan Naturava kremlerini ve/ veya Naturava serumlarını seçmenizi tavsiye etmekteyiz.

Dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır; kullanıcının cilt tipinin doğru belirlenmesi, varsa cilt probleminin tespitinin tam yapılması, herhangi bir yağa alerjisi varsa tespit edilmesi.

Hakkınızdaki bu bilgileri edinmek için bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz ürün önerileri profesyonel yardım almak istediğinizde başvurabileceğiniz çözümlerdir. Peki, ev şartlarında cildimize bakım yapmak istersek cilt bakımında kullanılan doğal malzemeler hangi amaçlara yönelik olmalıdır? Cevap basit; temizlik, peeling, nemlendirme, onarma vb.

Doğal sabundan vazgeçmemiz gerekir. Çünkü, illaki sabun kullanıyoruz, kullandığımız sabunun doğal olmaması zararlı etkileri olabilecek bir sabun kullandığımız anlamına gelir.

Peeling amacıyla; kahve, şeker gibi ürünleri, peeling etkisi olan doğal maskeleri kullanabiliriz.

Cildi nemlendirmek, onarmak, beyazlatmak vb. için amacımıza yönelik maske tercih edebiliriz.

Son olarak, kullanma sebebimize uygun bir yağ ile cildimizi yağlayabiliriz.

Biz yazımızda maske tarifi vermekten kaçındık, zira içeriğini bilimsel manada analiz etmediğimiz tarifleri sizlere sunmayı uygun bulmuyoruz. Amacınıza yönelik maske tarifleri için maske tarifi veren güvendiğiniz kaynaklara başvurmanızı önermekteyiz.

Kullanmak istediğiniz ev yapımı ürünleri uygulamadan önce yukarıda belirttiğimiz dikkat edilmesi gereken noktalardan emin olmayı unutmayınız.