Shea Butter Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Shea Butter Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Shea Butter Yağı

  • Shea yağı, shea ağacının cevizlerinden elde edilen yağdır. Shea ağaçları Batı Afrika'ya özgüdür ve çoğu shea yağı hala o bölgede yetişmektedir.
  • Shea yağı, yüzyıllardır kozmetik bir bileşen olarak kullanılmaktadır. Yüksek konsantrasyondaki vitamin ve yağ asitleri kolay yayılabilen kıvamı ile birleştiğinde- cildinizi yumuşatmak, yatıştırmak için harika bir ürün haline getirmektedir.
  • Shea yağı tipik olarak nemlendirici etkileri için kullanılır. Bu faydalar, linoleik, oleik, stearik ve palmitik asitler dahil olmak üzere shea'nın yağ asidi içeriğine bağlıdır.
  • Karite yağının bitki esterlerinin iltihap önleyici özelliklere sahip olduğu bulunmuştur.
  • Deriye uygulandığında, shea sitokinleri ve diğer iltihaplı hücreleri tetikleyerek üretimlerini yavaşlatır.
  • Shea yağı, önemli düzeyde A ve E vitaminlerine sahiptir, bu da güçlü antioksidan aktiviteyi teşvik ettiği anlamına gelir.
  • Bir 2012 çalışmasında Shea kabuğu ekstresi oral dozlar hayvanlarda antimikrobiyal aktivitesinin azalmasına yol açabilir düşündürmektedir.
  • Shea ağacı ürünleri, mantarların neden olduğu cilt enfeksiyonlarıyla savaşmak için güçlü bileşenler içermektedir.
  • Shea yağı, farklı yağ asitleri bakımından zengindir. Bu benzersiz bileşim, cildinizin fazla yağı (sebum) temizlemesine yardımcı olur.
  • Shea yağı triterpenler içerir. Doğal olarak oluşan bu kimyasal bileşiklerin, kolajen lif yıkımını devre dışı bıraktığı düşünülmektedir.