Susam Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Susam Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Susam Yağı

  • Susam bitkisinin besleyici özellikleri, bazılarına yağına "Yağlı Tohumların Kraliçesi" adını vermeleri için ilham vermiştir
  • Yenilebilir tohumları için hasat edilen bir bitki grubu olan Pedaliaceae familyasına ait olan bitkinin bilimsel adı Sesamum indicum'dur.
  • Susam yağı çiğ, preslenmiş susam tohumlarından yapılır ve mutfak, tıbbi ve kozmetik gibi geniş kullanım alanları mevcuttur.
  • Başlıca faydaları şu şekildedir:
  • Susam yağı, sağlığınıza önemli ölçüde fayda sağlayabilecek antioksidanlar açısından zengindir.
  • Hayvan ve test tüpü çalışmaları, susam yağının iltihabı azaltabileceğini göstermektedir. 
  • Susam yağı, tekli doymamış yağlar açısından zengin, kalp hastalığı risk faktörlerini azaltabilen sağlıklı bir yağdır.
  • Susam yağı tüketmek, özellikle şeker hastaları için kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir.
  • Susam yağı, artrit semptomlarını iyileştirebilir, ancak araştırma şu anda hayvan çalışmaları ile sınırlıdır.
  • Susam yağı, yaraları ve yanıkları iyileştirmeye yardımcı olabilecek doğal bir üründür.
  • Susam yağı topikal olarak kullanıldığında uykuyu iyileştirebilir, saç sağlığını iyileştirebilir ve ağrıyı hafifletebilir.