loader

Doğal El Yapımı Sabunun Faydaları

Doğal El Yapımı Sabunun Faydaları

Doğal El Yapımı Sabunun Faydaları

Doğal El Yapımı Sabunun Faydaları

Çok eski zamanlardan beri temizlik amacıyla kullanılan sabunların kullanımı günümüzde değişik kozmetik ürünler ile birlikte azalmış olsa dahi doğal sabunların faydaları göz ardı edilemez. Cilt ve vücut temizliğimiz için kullandığımız kozmetik ürünlerinin temizlik hissiyatı dışında cildimize kimyasallardan dolayı verdiği zararlar aşikârdır. Doğal sabunların doğa da bulunan tamamen doğal ürünlerden elde edilmesi ile birlikte içerisinde hiçbir katkı maddesinin olmaması cildinize zarar vermeden temizlememizi sağlamaktadır. Saç sorunlarınız veya cilt sorunlarınız için ayrı ayrı her biri birbirinden faydalı sabunları inceleyerek size en uygun olan sabunu tercih edebilirsiniz.

Doğal Sabun Çeşitleri ve Faydaları

Defne Sabunu

Defne ağacının yaprağın da ki yağlardan üretilen defne sabunu genellikle saç ve deri hastalıklarına karşı kullanılmaktadır. Mikrop öldürücü özelliği ile bilinen defne sabunu derideki yaralara ve deri de bulunan tahrişlere iyi gelir. Defne sabunu erkekler tarafından da tıraş sabunu olarak kullanılmaktadır. Defne sabununun tıraş sabunu olarak kullanılması, tıraş sonrası Cildin tahriş olmamasını ve zarar görmemesini sağlar.

Aktif Karbon Sabunu

Antik Mısır zamanına dayanan aktif karbon, zaman içerisinde pek çok amaç için kullanılmıştır. Halen hava, su filtresi ve bakterilerden arınma amacı ile kullanılmaya devam edilmektedir. Aktif karbon sabunu yaraların iyileşmesinde kullanılmasının yanı sıra yağlı ciltler tarafından en sık tercih edilen sabunlardan biridir. Aktif karbon sabunu fazla yağı emer ve ciltte yağsız bir görünüm sağlar. Aynı zamanda aktif karbon sivilce tedavisi için de kullanılmaktadır.

Aynısefa Sabunu

Aynısefa sabunu hem yüz hem de vücut sorunları için kullanılabilen bir sabun çeşididir. İçerisinde aynısefa çiçeğinin yağı bulunduran bu sabun yıpranmış ve çatlamış cilt onarım için kullanılmaktadır. Sivilce ve sivilce izlerine iyi gelen aynısefa sabunu cildin esnekliğini de arttırır.

Biberiye Sabunu

Biberiye sabunu hem sağlık alanında hem de kozmetik alanında sıkça kullanılan sabun çeşitlerinden biridir. Antibakteriyel özelliği ile bilinen biberiye sabunu cildi derinlemesine temizler ve sivilce oluşumunu önler. Aynı zamanda cildinizin mikroplardan arınmasını sağlayan biberiye sabunu yağlı ve kepekli saçlar için de kullanılmaktadır. Cansız ve mat görünen saçlarınızın canlı ve sağlıklı görünmesini aynı zamanda hızla uzamasını sağlamaktadır.

Kahve sabunu

Kahve sabunu ciltte iltihaplanma, kızarıklık gibi cilt problemler için kullanılan sabun çeşitlerindem biridir. Kahve sabunu cildi derinlemesine temizlenmesinin yanı sıra gözenekleri küçültür ve pürüzsüz bir cilt sağlar. Kahve sabunu tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun olan bir sabundur.

Kastil Sabunu

Kastil sabunu hem cilt temizliğinde hem de ev temizliğinde kullanılan bir sabun çeşididir. İçerisinde zeytinyağı, hindistan cevizi yağı gibi birçok çeşit faydalı yağ bulunduran kastil sabunu; saç temizliği, vücut temizliği, günlük el sabunu ve ev temizliğinde kullanabileceğiniz sabun çeşididir.

Sarımsak Sabunu

Sarımsak sabunu en çok tercih edilen ve en çok bilinen sabun çeşitlerinden biridir. Sarımsak sabunu özellikle saç dökülmelerine karşı birebir olan bir sabundur. Saç dökülmelerine karşı içerisinde birçok kimyasal madde içeren bakım ürünleri yanı sıra sarımsak sabunu kullanmanız saçlarınızın hem gür, parlak ve sağlıklı olması sağlayacak hem de saç dökülmesin de gözle görülür bir etki oluşturacaktır.

Shea Butter Sabunu

Cildin sağlıklı görünmesi için derinlemesine temizliğin yanı sıra nemlendirmenin de önemi çok büyüktür. Nemlendiren bir cilt daha sağlıklı ve daha parlak duracaktır. Bu yüzden biz size doğal ve güçlü bir nemlendirici olan shea butter sabunu öneririz.

Keçi Sütlü ve Yulaflı Sabun

Keçi sütü Anne sütünden sonra gelen en faydalı süttür. Sadece içtiğimiz de değil yüzümüze sürdüğümüz de fayda sağlayan keçi sütünden sabun elde edilir. Keçi sütü sabunu cildinizde sağlıklı parlak ve yumuşak bir görünüm elde etmenizi sağlar. Aynı zamanda kırışıklık ve çizgilerin ortadan kaldıran keçi sütü sabunu erken yaşlanmanın da önüne geçer. Biz keçi sütü sabunumuz da aynı zamanda yulafta kullanmayı tercih ediyoruz. Çünkü yulaf da en iyi nemlendirici etkiye sahip doğal ürünler den birisidir

Üzüm Çekirdeği Sabunu

İçerisinde üzüm çekirdeği yağı bulunan bu sabun hem saçlarınız hem de cildiniz için pek çok fayda sağlamaktadır. Üzüm çekirdeği sabunu saçlarınızın dökülmesine engel olur ve güçlenmesini sağlar. Kan dolaşımınızı hızlandırır ve bu da saç dökülmesinin önünü kesen etkenlerden biridir. Bunun yanı sıra cildinizde de kırışıklıkların ve mimik çizgilerinin azalmasında önemli bir etkiye sahiptir.

Katran Sabunu

Katran sabunu çok eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Dünyaca ilgi gören ve yaygın olarak kullanılan katran sabunu hem cilt hem de saç için fayda sağlamaktadır. Diz romatizma, egzama, sedef, mantar ve uyuz gibi cilt problemlerinin giderilmesinde, akne sorununun giderilmesinde ve genital hastalıklarda kullanılmaktadır. Ciltteki kaşıntıyı azaltır ve tahrişi giderir.

Pirinç Sabunu

Halk arasında da bilindiği üzere pirinç cildi beyazlatan bir üründür. Bu sayede pirinç sabunu da hem cildi derinlemesine temizleyen hem de cildi beyazlatan bir sabundur. Aynı zamanda ciltte ki yağları temizleyen sivilce ve siyah nokta oluşumunu ve çoğalmasını önleyen bir sabundur.

Neem ve Tesbih Ağacı Sabunu

Tesbih asıl adıyla neem ağacı sabunu egzama, kaşıntı, dermatit, kuru ve pul pul dökülme yapan saç derisi sorunlarında kullanılan sabun çeşididir. İçerisinde bulunan bileşenleri sayesinde bitlerin ve böceklenmelerin geçmesini sağlar.

Zerdeçal Sabunu

Zerdeçal bir bakliyat olarak da en faydalı bakliyatlar dan birisidir. Aynı zamanda zerdeçal den yapılan ürünler de bir o kadar faydalıdır. Bunların başında zerdeçal sabunu gelir. Zerdeçal sabunu ile yüzünüzü temizlediğiniz de tonik etkisi sağlar. Zerdeçal sabunu cildinizi temizleyen ve cildinizi onaran bir antiseptiktir. Cildinizde bulunan renk farklılıklarını zerdeçal sabunu ile giderip yüzünüze canlılık kazandıra bilirsiniz.

Argan Sabunu

Argan sabunu doğal sabunlar arasında en popüler sabun çeşitlerinden biridir. Cilt sorunlarını iyileştiren, saç bakımı yapan, cildi nemlendirmek ve temizlemekte kullanılan argan yağı tamamen doğal ürünlerden elde edilip hiçbir koruyucu madde içermemektedir.