Yulaf Unu Nedir? Faydaları Nelerdir?
Yulaf Unu
- Moleküler Beslenme ve Gıda Araştırmaları Merkezinin Ekim 2009 sayısında yayınlanan bir araştırma çalışmasına göre, yulaf ezmesindeki β-glukan olarak bilinen bir bileşik, açlıkla mücadele hormonu kolesistokininini artırarak iştahı azalttığı tespit edilmiştir.
- Hepimiz kalp hastalığının Kuzey Amerika'da ve tüm dünyada büyük bir sorun olduğunu biliyoruz. American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir çalışmada, bol miktarda tam tahıl içeren bir diyetin (yulaf veya kepekli ekmek gibi) kan basıncını düşürmek için anti-hipertansif ilaç almak kadar etkili olduğunu bulmuştur!
- Hiç çözünür lif duydunuz mu? Diğer tahıllarla karşılaştırıldığında, aslında yulaf en yüksek çözünebilir lif oranına sahiptir. Çözünür lif, bağırsak yolunuzun kan kolesterolü ile ilişkili maddeleri yakalamasına yardımcı olur. Araştırmalar, günde sadece 3 g çözünür lif yiyen yüksek kan kolesterolü olan kişilerin toplam kolesterollerini %8 ila %23 oranında azaltabileceğini göstermektedir
- Bazı losyonlarınızın veya yüz kremlerinizin etiketlerine yakından bakarsanız, muhtemelen orada yulaf ezmesi göreceksiniz. Kuru, kaşıntılı, tahriş olmuş ciltler için yulaf ezmesinin ne kadar harika olduğu araştırmalarca tespit edilmiştir. Yulafın nişastası, cildin nemini tutmasına izin veren bir bariyer oluştururken, yulafın daha sert lifli kabuğu yumuşak bir peeling görevi görmektedir.
- Yulaf ezmesi, bağışıklık sisteminin hastalığa ve enfeksiyona tepkisi ile ilgili olarak yoğun bir şekilde incelenmiştir. Esasen, yulaf ezmesinin beta-glukan adı verilen benzersiz lifi nedeniyle, nötrofillerin enfeksiyon bölgesine daha hızlı gitmesine yardımcı olur ve orada buldukları bakterileri yok etme yeteneklerini artırır.