loader

%100 Bitkisel El Yapımı Doğal Sabun Nedir

%100 Bitkisel El Yapımı Doğal Sabun Nedir

%100 Bitkisel El Yapımı Doğal Sabun Nedir

%100 Bitkisel El Yapımı Doğal Sabun Nedir?

Sabunun genel anlamı “asidik ve bazik bazı kimyasal maddelerin birleşmesi ve çeşitli esasların koku ve boya için kullanımı ile oluşturulan bir madde” olurken doğal sabun tamamen kimyasal maddeler, boya ve esanslar kullanılmadan tamamen doğal ürünlerden koku ve renk elde edilerek yapılan üründür.

Bir sabunun %100 doğal ve el yapımı denilebilmesi için hiçbir fabrikasyon işlemden geçmemesi, kimyasal madde içermemesi gerekir. İsterseniz doğal sabunları gerekli malzemeleri tedarik ederek evlerinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz. Doğal sabun tercih etmeniz cilt sorunlarınızın, egzama, mantar, sedef gibi rahatsızlıklarınızın, sivilce sorunlarınızın tedavisi için kullanabileceğiniz en uygun ürünler arasındadır. Sorunlu ciltlerinize kimyasal maddeler içeren ürünleri kullanmak cildinize daha çok zarar verebilir. Cildinizde tahrişe sebep olabilir. Doğal sabun kullanmanız sizi kimyasal maddelerden korur ve sağlık açısından daha güvenilirdir.

İçerisinde Kimyasal Ürünler Kullanılan Sabunların Zararları

Birçok sıvı sabun ve katı sabunlar antibakteriyel olarak geçse bile sağlığa çok büyük zararları vardır. Fabrikasyon olan ve içerisinde kimyasal madde içeren sabunlarda mikropların ve bakterilerin öldürülebilmesi için triklosan maddesi kullanılmaktadır. Triklosan Maddesinin insanın iskelet ve kas yapısını olumsuz yönde etkilediği bilimsel dergiler tarafından söylenmiştir. Fareler üzerinde yapılan deneylere göre triklosan maddesine maruz kalan hayvanlar kalp fonksiyonlarında ve kol kavrama fonksiyonlarında azalma yaşandığı proceedings of the national academy of sciences isimli bir Tıp dergisinde yayınlanmıştır. Bu yüzden içerisinde triklosan madde bulunduran sabunların kullanılması uygun değildir.

Günümüz de sıvı sabunlar doğaya ve insana zarar veren içerikleri ve plastik ambalaj atıklarından dolayı kullanımı azalmış ve katı sabunların tercih edilme oranı artmış olsa bile her katı sabun doğal sabun değildir. Piyasada satılan katı sabunların birçoğu doğal sabun olarak adlandırılmaktadır ancak içerisin de kullanılan kimyasal maddelerden dolayı katı sabunların birçoğu doğal sabun değildir. Doğal sabun alışverişleriniz de içerisinde katkı maddesi olup olmadığına, içerdiği yağların doğal ve bitkisel yağlar olmasına içeriğin de hayvansal yağlar bulunmadığına dikkat etmelisiniz.